Кросворд від арт-об’єкту «Кросворд»

середу, 14 січня 2009 р.

(запитання та відповіді до мистецького кросворду, який відкрився на стіні львівської багатоповерхівки)



Оптимістичним мистецьким завершенням 2008 року стало відкриття 29 грудня найбільшого у Львові арт-об’єкту «Кросворд» на стіні багатоповерхового будинку на вул. Сахарова, 82.



Вперше не тільки у Львові, але й в Україні на фасаді звичайного житлового будинку створено концептуальний проект. Можливо, це стане зразком олюднення простору для інших міст та слугуватиме прикладом трансформації банальної утилітарної архітектури у нестандартний інтерактивний мистецький твір.


Звичайна стіна коробки багатоповерхівки перетворилась на кросворд зі схованими іменами видатних українських митців, архітектурними термінами, категоріями мистецтва тощо. Відгадки можна дізнатись після заходу сонця, коли літери світитимуться. 

Об’єкт став підсумком акцій актуального мистецтва 2008 року, які проводились у Львові («Холод», «Арт-депо», тиждень актуального мистецтва «7», концерти імпровізаційної музики на фестивалі «Jazz Bez» та ін.). 

Таким чином, на раніше непривабливому місці створено концептуальний арт-об’єкт, цікавинку для туристів та постійну мистецьку гру, до якої залучатимуться мешканці та відвідувачі Львова.


Автором проекту є молодий львівський митець Сергій Петлюк. Куратором – директор мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіян Іващишин. Проект здійснено за підтримки будівельно-інвестиційної компанії «Комфорт-Інвест».

 

Розгадуйте, давайте розгадувати іншим, розміщуйте на сайтах, публікуйте, роздруковуйте, звертайтесь за довідками...

 

Якщо хочете переконатися у правильності відгадок «наживо», приходьте після заходу сонця і дивіться самі на фасад багатоповерхового будинку на вул. Сахарова, 82, м. Львів.

 

П.С. слідкуйте за цифрами (горизонтальна і вертикальна нумерологія відрізняються )


Питання кросворду

Відповіді

Взято із sumno.com


1 коментарі:

Unknown сказав...

бачив той кросворд в бізнес-лінчі Артема Лебедева