Джон Твелф Гоукс - «Мандрівник»

четвер, 21 серпня 2008 р.
Світ, який існує в тіні нашого світу.
Боротьба, яку ми ніколи не побачимо.
Одна жінка, яка стоїть між тими, хто збирається контролювати історію, і тими, хто ризикуватиме своїм життям заради свободи.





Книга описує віковічну боротьбу ДОБРА і ЗЛА... Читаючи її ми бачимо як автор показує те яким може бути наше найближче майбутнє, битву між тими, хто хоче контролювати хід історії, і тими, хто ризикує життям заради свободи й просвітлення... Зараз це реально нас переслідує.
У романі ми можемо побачити три типи людей. Це Мандрівники, які проходять через світи або царства і які є джерелом соціальної нестабільності. Мандрівники живуть поза мережею, щоб Великій машині було важко їх знайти. Всього у романі шість світів (царств), а саме: світ у якому відбувається життя у книзі; ліс, де жили добрі тварини; світ голодних привидів, які відчувають людську енергію; світ де люди ворогували між собою.
Арлекіни, які повинні захищати мандрівників від Табула. Стараються жити поза мережею, без друзів, та й взагалі не мають права на які небудь стосунки, добре володіють різною зброєю, бойовими прийомами...
Табула - Брати, так вони називають себе. Табула ставлять собі за мету створити Паноптикон - зразкову в’язницю, де один наглядач має змогу спостерігати за сотнями в’язнів і залишатись при цьому невидимим. Їх мета створити віртуальний Паноптикон за допомогою створенуї комп’ютеризованої системи стеження у розвинутих містах Землі.

Книжку можна назвати суто американською. Але твір просто чудовий, важко відірватись від читання. Є ідея перетворити цю книгу на фільм. Хоч як на мене вдалого режисера до такого твору буде знайти проблемно.

Читайте....

0 коментарі: